Skip to content

Cablejat industrial: tipus i com triar-los

El cablejat industrial està dissenyat concretament per al subministrament elèctric d’instal·lacions industrials segures. Per això, la seguretat és una dels principals avantatges del cablejat. En la pràctica, s’usa àmpliament per a proveir d’energia a tota mena de dispositius de baixa tensió com, per exemple, les màquines dels tallers de vehicles.

Una àmplia varietat de cables

En la indústria hi ha diversos tipus de cables que convé conèixer en profunditat:

  • Fibra òptica. És un dels cables que més ha contribuït a transformar la vida de les persones, ja que és el que més s’empra per a instal·lar el servei d’Internet. Es caracteritza per l’ús de polsos de llum per a transmetre les dades, atribut que afavoreix l’alta velocitat i que ho faculta per a transmetre a llarga distància.
  • Il·luminació. És un altre dels cables essencials. Manté els entorns de treball en uns nivells òptims de seguretat i eficiència. S’empra per a disposar d’energia en qualsevol àmbit. Els avantatges més ressenyables que es desprenen de la seva utilització són la seva alta resistència i durabilitat, al mateix temps que té capacitat suficient per a suportar altes temperatures i ambients hostils.
  • Alarmes industrials. S’empren en la protecció contra incendis i un altre tipus d’emergències amb l’objectiu de preservar les vides humanes, així com de neutralitzar els danys de gran envergadura en les instal·lacions. En la pràctica, s’empra per a connectar determinats sistemes de detecció de fums i calor, així com per a alertes de so.
  • Robòtica. Les màquines que automatitzen processos industrials són essencials en qualsevol indústria. El cablejat industrial robòtic exerceix un paper crucial per al control i la comunicació entre els robots i els seus corresponents sistemes de control.

Com triar cablejat industrial?

Saber com triar cable industrial no és senzill. La dificultat radica en el fet que es tracta d’una decisió important. No en va, és una inversió a mitjà i llarg termini. Des de Electrolomas es proporcionen diversos consells perquè aquesta selecció resulti el més encertada possible.

En primer lloc, s’han de verificar els requisits elèctrics abans d’adquirir qualsevol tipus de cable. Per exemple, és indispensable cerciorar-se que el cable pot manejar el voltatge màxim que permet el sistema

Igualment, cal identificar l’entorn en el qual s’instal·larà. Ara bé, com es fa? Cal comprovar que la temperatura és òptima perquè el tipus de cable en qüestió pugui operar de manera segura. L’exposició a químics i abrasius, així com a la humitat i a l’aigua són factors a tenir molt presents.

I, finalment, el compliment de la normativa és una qüestió ineludible per a garantir la seguretat. Hi ha normes i certificacions imperatives per a assegurar l’eficiència i fiabilitat dels cables industrials.

En resum, en el mercat es té accés a una àmplia gamma de cablejat industrial per a tota mena d’usos i aplicacions. No obstant això, és prioritari saber com decantar-se per l’apropiat. En cas de requerir assessorament, l’aconsellable és contactar amb Electrolomas2828

Back To Top